Karbantartásra fel!

A karbantartás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ezek a műveletek egyszerű, szervizes kolléga közreműködését nem igénylő tevékenységek, és egy kis figyelemmel mi magunk is könnyedén elvégezhetjük őket otthonunkban.

3

használati útmutatók ehhez is segítséget nyújtanak, fontos tehát, hogy mindig olvassuk el a használati útmutatót!

Ne feledjük: csak magunknak okozunk kellemetlenséget, feladatokat, utánajárást és nem utolsó sorban felesleges költségeket, ha már az első lépésnél valamit rosszul teszünk, ne legyünk tehát lusták megnézni a használati útmutatót. Készülékünk jó teljesítménnyel, hosszabb élettartammal, no és persze költségkíméléssel hálálja meg a gondoskodást!

A CECED Magyarország Egyesülés és a GFK Hungária Kft. 2017-es felmérése szerint a háztartások az alábbiak szerint gondolkodnak a karbantartásról:

Ön szerint fontos-e a készülékek karbantartása?

Forrás: CECED Magyarország – GFK Hungária, 2017

Ezek szerint 80%-unk úgy gondolja, hogy igenis nagyon fontos a karbantartás, bár kevesebben vagyunk, akik ezt rendszeresen meg is tesszük.

Vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy a karbantartás elmulasztásából eredő károkért nekünk kell fizetni, még a szavatossági időn belül is?

Az új PTK (2013. évi V. törvény) 6:166. § (2) bekezdése szerint: „Ha a dolog meghibásodásában a jogosultat terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott, a szavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket közrehatása arányában a jogosult köteles viselni, ha a dolog karbantartására vonatkozó ismeretekkel rendelkezett, vagy ha a kötelezett e tekintetben tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.”

Szóval, nincs több kifogás! Karbantartásra fel!!!