Szerelőképzés

Keressük a jövő szakembereit! Az APPLiA Magyarország által létrehozott szakmai képzésen tanulhatják ki a háztartásigép-szerelő szakmát a jövő generációi.

3

A háztartásigép-szerelő a körforgásos gazdaság kulcsszereplője!

Ha elromlik egy háztartási gépünk, jellemzően szerelőt hívunk: a hazai háztartások 88%-a javíttat, ha a készülék gazdaságosan javítható, és mindössze 12%-uk dönt inkább a csere mellett. Az Európai Unió átlagában ez a javíttatási arány mindössze 31%. Azonban egyre nagyobb kihívást jelent, hogy kevés a szakember.

A hazai gyártóknak kiemelten fontos, hogy megfelelő szakmai segítséget tudjanak biztosítani a vásárlóik részére, ha a készülékükkel valami probléma van. Ez a márkavédelem része. Ezért az APPLiA Magyarország egyik legnagyobb feladata az elmúlt években egy új, korszerű képzés és tananyag kidolgozása volt.

*

A szerelőképzésről

A képzés keretében elméleti és gyakorlati oktatásra is sor kerül. A szerelési műveletek középpontjában a hibakeresés és problémamegoldás áll, de nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy diákjaink elsajátítsák a vállalkozási, környezetvédelmi és jogi ismereteket is, valamint megtanuljanak kommunikálni az ügyefelekkel.

Kollégánk, Halász Péter képviseli az iparágat immár két Ágazati Készségtanácsban is: az elektronikai és a gépészeti ÁKT-ban. Így aktív részesei vagyunk a jövő szakmai képzései kidolgozásának.

Szerelőképzés... A diákok szemével

Szerelőképzés... A diákok szemével

Megnézem a videót

Szerelőképzés... A tanárok szemével

Szerelőképzés... A tanárok szemével

Megnézem a videót

Legyél te is háztartásigép-szerelő!

Legyél te is háztartásigép-szerelő!

Megnézem a videót

Mérföldkövek

MÉRFÖLDKÖVEK

Háztartásigép-szaktechnikusi szakmai ismeretek szakkönyv

A Madarász Tamás nevével megjelent Háztartásigép-szaktechnikusi szakmai ismeretek című szakkönyvünket már két évfolyam diákjai és tanárai megelégedéssel forgatták! A 2021- 22-es tanévben Csehország és Szlovákia diákjai is ebből a könyvből tanulták a szakmát.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy már több országban a mi könyvünkből tanul a jövő szerelőgenerációja! Az APPLiA Europe a könyv angol változatának elektronikus verzióját is elkészítette.