Impresszum

Az APPLiA Magyarország Egyesülés a hazai elektronikaikészülék-gyártókat képviselő szakmai szövetség,

3

Működésünk

Működésünk szervezeti formájaként az egyesülést választottuk. Bár a jogi szabályozás alapján az egyesülés gazdasági társaságnak minősül, a gyakorlatban valójában ugyanolyan nonprofit módon működünk, mint egy egyesület. Ez azt jelenti, hogy költségeinket a tagok éves tagdíjfizetéséből finanszírozzuk, valamint vállalkozói tevékenységet csak és kizárólag másodlagosan, a szervezet elsődleges célját, a szakmai érdekképviseletet kiegészítve végezhetünk és végzünk.

Ha az év végén az éves tagdíjakból vagy egyéb bevételekből marad egy kis tartalékunk, akkor az a következő évi költségvetés terheit enyhíti, vagyis ezt nem osztjuk fel a tagok között, hanem a következő évi költségeinket finanszírozzuk belőle.

Tevékenységeink

Az év során sok szakmai területtel foglalkozunk, és sok programban veszünk részt. Ezekről külön-külön menüpontban találnak részletes leírásokat itt a honlapunkon.

Szakmaiság

Figyelmet fordítunk az adott téma szakmailag komplex bemutatására. Ez azt jelenti, hogy egy-egy téma körbejárásakor az a célunk, hogy a lehető legtöbb szakmai információt megosszuk az Olvasóval, kiemelve adott esetben az előnyöket és a hátrányokat is. Soha nem próbáljuk az Olvasót egyik vagy másik konkrét megoldásra, választásra rábeszélni, pusztán minél hasznosabb tudásbázist kívánunk nyújtani, a döntés meghozatalát segítendő.

A szakmai cikkek az illetékes szakértő kollégák bevonásával készülnek, az ő jóváhagyásukkal kerülnek publikálásra.

A kiadványok szakmai lektoráláson esnek át a megjelenés előtt.

Amennyiben egy cikk vagy tanulmány megírásához szakmai anyagok kerülnek felhasználásra, ezek mint Felhasznált irodalom megjelenítésre kerülnek a cikk/tanulmány végén.

Versenysemlegesség

Az APPLiA Magyarország Egyesülés működésének kiemelt alapelve a versenysemlegesség. Ezért márkapreferenciát, konkrét vásárlási döntésekre irányuló javaslatot még közvetetten sem képvisel a szervezet. Ez az alapelv is garancia arra, hogy az Olvasót döntéseiben semmilyen irányban nem szeretnénk befolyásolni, sem márkákkal, sem a piacon egymással versengő technológiákkal kapcsolatban.