Forgó Morgó

2006-ban indítottuk útjára nagy reményekkel Forgó Morgót és a nevével fémjelzett környezetvédelmi tudatformáló kampányunkat.

3

Te ismered Forgó Morgót, és testvérét, Körforgó Morgót?

Az elmúlt 16 évben számtalan rendezvény, iskolai és családi program, valamint pályázat adott lehetőséget a gyerekek és családok részére a környezeti problémákkal és a környezettudatos magatartással való ismerkedésre.

Bátran kijelenthetjük, hogy Forgó Morgó, a pazarlásunk miatt zsörtölődő villanyóra-figura mára az energiatakarékosság és a környezettudatosság kiemelkedő alakjává, jelképévé vált a gyerekek és fiatalok körében.

*

Tevékenységek dióhéjban

Rendezvények

Gyakran kapunk meghívás környezetvédelmi vagy családi napokra. Ilyenkor érdekes feladatokkal (pl. Körforgó Morgó óriás puzzle) és nyereményekkel várjuk a gyerekeket, fiatalokat.

Mesekönyv

Három mesekönyvünk a mai környezeti kihívásaink megértéseben segít eligazodni. Izgalmas kalandok és utazások során együtt keressük a válaszokat a kérdésekre.

Mesekönyv-bemutató

A három mesekönyvből készült egyórás, vetélkedővel egybekötött előadás elsősorban a kisiskolások nagy kedvence. De időnként az érdeklődő felnőtteknek is tudunk újat mondani…

Weboldal

A forgomorgo.hu honlapunkkal kapcsolatban egyetlen kérésünk lenne: van rajta egy gomb, amire nem szabad kattintani. Ezt szigorúan tartsátok be!

Összefoglaló a Forgó Morgó programról

2006 óta sok év telt el… És tényleg nagyon sok minden történt ezalatt. Íme, néhány mérföldkő.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mesekönyveink

Lehetséges

2019-ben színre léptek Forgó Morgó és barátai, a vízóragyerekek is! Csobogáttal és Csobogátával a búvárúszó-edzéseken ismerkedik meg Kati és Peti. Tanulságos és vicces történeteik a Lehetséges? című mesekönyvben kerültek az érdeklődő gyereksereg elé.

Körforgó Morgó
 - Az új barát

A 2016-os rajzpályázat során a gyerekeknek Körforgó Morgó világát, a körforgásos gazdaságot kellett megrajzolniuk, melyben egy újabb mese, a Forgó Morgó a tengeren mesekönyv cselekményét folytató Az új barát című történet segítette őket.

Forgó Morgó
 Mese- és foglalkoztató füzet

A mesékből 2017. során készült el Forgó Morgó mese- és foglalkoztató füzete, melyben kreatív feladatok is támogatják a gyerekek fejlődését, környezettudatosabbá válását.

Forgó Morgó
 a tengeren

Forgó Morgó 10 éves születésnapján jelent meg a Forgó Morgó a tengeren című mesekönyv, melyben Forgó Morgó már nemcsak a villanyszámla miatt aggódik, hanem a Föld és az emberiség sorsát érintő kérdések miatt is.

Forgó Morgó videók

videók

E

Nézzétek meg a
YouTube-csatorna pályázat
Forgó Morgógyőztes filmjét!