Bolti visszavétel

Ha új készüléket vásárolunk, a kereskedő köteles ingyenesen visszavenni a vásárló által felajánlott, az új készülékkel azonos használati célú régi berendezést.

3

Mindezt ráadásul ingyenesen, tehát pénzt a visszavételért nem kérhet. Még akkor sem, ha a vásárló kéri, hogy a kereskedő a régi gépet az új gép házhozszállításakor szállítsa el tőle. Ebben az esetben is köteles a bolt ingyenesen gondoskodni arról, hogy a régi hűtőt, mosógépet és egyéb nagygépet elszállítsa a vásárló lakásából.

A kisebb készülékeket a kereskedők akkor is kötelesek visszavenni, ha nem vásárolunk újat (a 400m2-nél nagyobb alapterületű üzletek kötelesek a 25cm átmérőjűnél nem nagyobb elektromos eszközök visszavételére).

A legtöbb elektronikai szakáruházban, szuper- vagy hipermarketben leadhatók a használt fénycsövek, izzók, valamint az elemek, akkumulátorok is.

Fontos

Ha a készülékünket egy internetes áruházban online vásároljuk meg, akkor is köteles a kereskedő visszavenni tőlünk a régi készüléket, ha az újat házhoz szállítja! Gyakran előfordul, hogy a rendelési felületen jeleznünk kell, ha kérjük a régi gép ingyenes elszállítását, annak érdekében, hogy a kereskedő megfelelő szállítási kapacitással készülhessen. Erre tehát online vásárlás esetében érdemes figyelnünk!